Hard to say goodbye

Dagene flyver afsted i det her lækre vejr, hvor er det altså bare skønt! – Vejret altså, ikke at dagene flyver afsted. Jeg kan simpelthen ikke huske vi har haft så lækker en maj måned før. Jeg er spændt på om det holder hele sommeren, eller om det skifter på et tidspunkt. Nå, men det var jo ikke det indlægget her skulle handle om, selvom vejret er et stort omtale emne for tiden i lille DK. Nej indlægget skal nemlig handle om at sige farvel.

Min mormors tid er kommet, eller gået om man vil. I de her dage går jeg egentlig bare og venter på opkaldet om, at nu er det sket. Det er hårdt og det gør ondt, men det er ok. Hun er 90 år, der er noget galt i hendes mave, som vi (og lægen) er ret sikre på er kræft, men hun er for gammel til man kan gøre noget ved det, så hun ved det ikke selv. Hun er smertedækket på morfin og nu er hendes krop altså ved at give op.Vi har de sidste dage haft samlet familien omkring hende for at sige farvel og hun har haft nogle dejlige dage. Klar i hovedet (hun er begyndende dement, så det sker sjældent hun er helt klar), smertefri, men meget træt. En af dagene her ligger hun sig til at sove i sin egen seng og vågner ikke igen. Det er jo den afgang herfra vi alle ønsker og jeg er så glad for det er på den måde det ender. Min mormor og morfar passede mig da jeg var lille i stedet for børnehave, så hun er en person, der har haft stor betydning i mit liv.

Men det gør ondt inden i. Mere ondt end jeg havde forestillet mig faktisk. Jeg har mistet mange i mit liv -min far, min bror, min morfar, min stedfar bl.a. – så det er ikke fordi jeg ikke har prøvet at miste før. Jeg ved det gør ondt. De døde alle på en rigtig træls måde og alt for tidligt, så jeg havde bare forestillet mig det var anderledes, når nu man døde helt naturligt og havde fået et dejlig langt liv. Det eneste der er anderledes er, at jeg ikke føler den uretfærdighed jeg følte ved de andre, jeg har en følelse af det er okay hun tager herfra, men det er fandes hårdt. Men måske er det okay. Det er vel et eller andet sted bare fordi hun er elsket det gør ondt, er det ikke?

Update: Siden jeg skrev dette er det lykkes min mormor at snyde døden for anden gang. Den seje gamle krop rejste besluttede sig åbenbart for livet var for godt til det var lige nu livet skulle stoppe

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar