Børn og karriere

børn og karriere

I dag er jeg søndagstræt. Hovedet er tungt og halsen øm, der er sygdom på vej igen. Men jeg nyder weekenden med mine børn og denne gang har vi endda et par dage ekstra fri mandag og tirsdag. Fantastisk. Børn og karriere samtidig gør nemlig der ikke er meget tid til dem i hverdagen. Det kan de fleste mødre med et 37 timers job skrive under på.

Da jeg var yngre vidste jeg ikke rigtig om jeg skulle have børn. Jeg vidste jeg skulle have mig en lang videregående uddannelse på Universitetet, men det var det der var målet. Ikke karriere ræset bagefter. I løbet af uddannelsen fik jeg en ide om hvilken retning jeg gerne ville gå i karrieremæssigt, men samtidig kom lysten til børn også. Jeg fik et job i Regionen, hvor der er super fine forhold til at få børn. Da jeg havde fået begge mine børn fik jeg mulighed for at skifte job. Et job jeg vidste jeg ville elske, men det ville også betyde jeg fik dage væk fra mine børn. Der tog jeg et aktivt valg om, at jeg vil have en karriere og ikke kun være nogens mor.

Små børn og karriere samtidig. Er det overhovedet muligt?

Jeg elsker at være nogens mor. Det skal der ikke herske nogen tvivl om og jeg har også tidligere (og gør stadig) ytret et kæmpe ønske om at blive endnu ens mor. Jeg har valgt et job, der ikke altid harmonerer 100% med at have små børn. Jeg har eksempelvis rigtig mange ture til København og der er perioder, hvor jeg skal arbejde en del mere end normalt. Deltid ville være optimalt mens børnene er små, men det er ikke en mulighed i min virksomhed.

børn og karriere

Det fungerer for os og jeg elsker at gå på arbejde hver dag. Jeg har en mand der heldigvis tager dem rigtig meget, når jeg ikke har mulighed for det og bedsteforældre der er søde til at hjælpe, når det brænder på. Nu skal det heller ikke lyde som om jeg slet ikke er hjemme ved ungerne og min mand for det er jeg. 90% af min arbejdstid er de almindelige 37 timer og skal der arbejdes ekstra gør jeg det oftest, når børnene sover. Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg også gerne vil mere med min karriere, hvilket nok giver min endnu flere timers arbejde. Det må dog vente til børnene er større, for jeg vil heller ikke kigge tilbage om 20 år og fortryde jeg ikke var der for dem.

For nogle fungerer det at være hjemmegående og dyb respekt til dem der kan det. Jeg er en af dem, der går helt i stå, hvis jeg skal gå hjemme. At have en karriere ved siden af at være nogens mor fungerer helt klart for mig.

7 comments / Add your comment below

 1. Fedt at du har fundet det der fungerer for dig og din familie! Jeg har dyb respekt for Jer mødre der arbejder ud af huset 37 timer og får familielivet til at køre, det kræver en sej kvinde! Jeg er sikker på at du kommer til at nå de mål du sætter dig, både familie- og karrieremæssigt <3

  1. Tak skal du have Tina. Det er også meget vigtigt at huske min mand i ligningen. Uden ham og hans opbakning kunne det ikke køre rundt 🙂

  1. Tak Christina. Jeg synes også blogland boomer med indlægget med modsatte fortegn, så jeg tænkte en pendant der til var på tide. Det er ikke os alle, der egner sig til at være hjemmegående (men dyb respekt til dem der kan) 🙂

 2. Jeg har det på samme måde som dig. Blot fordi jeg er nogens mor, så er jeg nu engang også Annette. Det ser jeg desværre ofte nogle mødre glemme på deres vej.

  Jeg “lever efter” et citat jeg læste da jeg ventede mit første barn. “Hvis du vælger at gå hjemme, så vær glad for det. Hvis du vælger at arbejde så vær glad for det. Vigtigst er at du er glad, for så er dine børn også glade. ”

  /Annette

  1. Det er nemlig SÅ rigtigt Annette og det er præcis hvad jeg husker mig selv på på de lange dage der er engang i mellem når jeg skal undvære dem. Jeg elsker mit job og går glad på arbejde hver dag og ikke mindst kommer glad hjem. Skulle jeg gå herhjemme ville jeg gå i hundende. Respekt til dem der kan, men det kan jeg bare ikke. Dejligt du har det på samme måde 🙂

Skriv et svar